De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Inzetbaarheid van communicatiemiddelen bij Organisatie X

Rechten:

Inzetbaarheid van communicatiemiddelen bij Organisatie X

Rechten:

Samenvatting

Organisatie X is een middelgroot bedrijf in Nederland. Dit middelgroot bedrijf is onderdeel van een internationaal bedrijf en is operationeel in meerdere landen. Organisatie X heeft een matig aantal bezoekers op hun sociaal intranet en hun telefoonapplicatie t.o.v. hun populatie. Daarnaast lukt het de organisatie niet om de strategie voor inzetbaarheid van communicatiemiddelen te implementeren. De samenstelling van de organisatie is de afgelopen tijd veranderd door diverse gebeurtenissen. Hierdoor is de inzet van de communicatiemiddelen niet meer accuraat.

Het doel van het onderzoek is om de organisatie handvatten te geven om de strategie van de inzet van communicatiemiddelen aan te scherpen. De strategie moet betrekking hebben op de wensen en behoeften van de medewerkers van de organisatie over communicatiemiddelen en het soort nieuws dat de organisatie verspreidt. Dit moet voor stijging van relevante informatie en een goede inzetbaarheid van de communicatiemiddelen zorgen. De organisatie plaatst berichten op hun sociaal intranet, hun telefoonapplicatie en beeldschermen op locatie.

De gehanteerde theorie is de Media Synchronicity Theory van Dennis, Fuller & Valacich. Deze theorie is gekozen omdat het zich richt op de eigenschappen en prestaties van een communicatiemiddel, waar nog geen invulling is gegeven aan welk communicatiemiddel beter is dan de ander (Dennis et al., 2008). Daarnaast richt het zich ook op welk proces van communicatie (overdracht van nieuwe informatie of verduidelijking van eerder verzonden informatie) het beste past bij een bepaald communicatiemiddel.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
Datum2018-08-13
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk