De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Validating BE HELLO

Rechten:

Validating BE HELLO

Rechten:

Samenvatting

Mconomy is sinds de oprichting in 2002 uitgegroeid tot vooraanstaand distributeur van smartphone-accessoires binnen de Benelux. Smartphonecases zijn hierbinnen met uitstek de belangrijkste productgroep. Mconomy maakt deel uit van de Ascendeo Group. Dit is een Europese joint venture, welke bestaat uit vijf partners die elk 100 procent focus hebben op smartphone-accessoires.

In januari 2010 lanceerde de Ascendeo group het huismerk Muvit. In korte tijd groeide dit merk, mede door het sterke distributienetwerk, uit tot marktleider. Jarenlang groeide Mconomy en later ook Muvit mee met de florerende smartphone-accessoiremarkt. De sterke groei van de markt heeft vele aanbieders verleid de markt te betreden, wat gezorgd heeft voor een sterke versplintering van de markt. Daarnaast hebben recente spanningen binnen de Ascendeo group ertoe geleid dat het merk Muvit mogelijk niet meer door Mconomy gedistribueerd mag worden. Hierdoor is er vanuit Mconomy een sterke behoefte aan onafhankelijkheid ontstaan. Er bestaat weinig zekerheid over de toekomst van het merk Muvit binnen Mconomy.

Om deze reden is er gekozen om een nieuw onafhankelijk accessoiremerk in de markt te zetten. Dit merk moet in staat zijn om het huidige huismerk Muvit te vervangen. Het primaire doel van dit merk is om voet aan de grond te houden binnen de Nederlandse accessoiremarkt.

Voor de positionering van dit nieuwe accessoiremerk is er vooraf kwalitatief en kwantitatief shopperonderzoek uitgevoerd in samenwerking met shoppermarketing consultancybureau EvAdvies en retailbureau Kega. Hieruit is het nieuwe accessoiremerk BE HELLO tot stand gekomen. Echter, is het voor Mconomy nog niet duidelijk in hoeverre er behoefte is aan dit nieuwe accessoiremerk en in hoeverre het huidige concept BE HELLO hier aan voldoet. Naar aanleiding van deze behoefte is het onderzoeksrapport wat voor u ligt opgesteld.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommerciële Economie
AfdelingFaculteit M&B
PartnersMconomy B.V.
Datum2015-09-11
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk