De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De route naar hogere verkoopcijfers voor de Nissan Micra

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De route naar hogere verkoopcijfers voor de Nissan Micra

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De belangrijkste aanleiding voor dit onderzoek is dat de begrote verkoopaantallen van de Nissan Micra in Nederland niet gehaald zijn.
Op het moment van schrijven is er bijna een jaar voorbij sinds de verkoopstart van de nieuwe Nissan Micra. Product Marketing Manager Jochem Simons constateert een negatievere verkooptrend dan begroot. Aan particulieren zijn 713 Nissan Micra’s minder verkocht dan begroot en via het zakelijke kanaal zijn er 8 Micra’s meer verkocht dan begroot. De reden voor de niet behaalde verkooptargets is onbekend en daarom de aanleiding van dit onderzoek. Nissan verkoopt niet genoeg auto’s aan particulieren en is erbij gebaat om erachter te komen wat hier de oorzaak van is en hoe er in de toekomst meer auto’s via het privé kanaal verkocht kunnen worden.
De doelstelling van dit onderzoek voor Nissan Nederland is als volgt: Marktonderzoek uitvoeren om inzicht te krijgen in oorzaken voor de achterblijvende verkoopresultaten van de Nissan Micra ten einde een advies te geven hoe Nissan de verkooptargets in fiscaal jaar 2019 (01-04-2019 tot 31-03-2020) kan behalen.
Naar aanleiding van de bovenstaande doelstelling is de probleemstelling als volgt geformuleerd: Wat zijn verklarende factoren voor de achterblijvende verkopen van de Nissan Micra?

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommerciële Economie
AfdelingFaculteit M&B
PartnersNissan Nederland
Datum2018-08-20
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk