De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een onderzoek naar de positionering van Leiden als studentenstad

Open access

Rechten:

Een onderzoek naar de positionering van Leiden als studentenstad

Open access

Rechten:

Samenvatting

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Universiteit Leiden, in samenwerking met Centrummanagement Leiden.

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te geven in de rol die de stad speelt bij het maken van een studiekeuze. In 2012 heeft de Universiteit Leiden onderzoek gedaan naar het profiel van eerstejaarsstudenten. In dit onderzoek is vooral gekeken wie de eerstejaarsstudenten zijn, waar ze vandaan komen en op welke manier ze een studiekeuze hebben gemaakt. Daarnaast heeft de universiteit een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat studenten eerst een opleiding kiezen en daarna kijken in welke stad ze deze opleiding willen gaan volgen .
De relatie tussen opleiding en stad is aanwezig, alleen beide onderzoeken bevatten onvoldoende informatie over welke rol de stad precies speelt in de afweging bij het maken van een studiekeuze en welke elementen studenten belangrijk vinden aan een studentenstad. Door middel van dit onderzoek wil de Universiteit Leiden te weten komen hoe belangrijk de stad is in de studiekeuze en welke aspecten studenten belangrijk vinden aan een studentenstad. De Universiteit Leiden kan deze aspecten vervolgens opnemen in de marketingstrategie en dat geeft de stad Leiden handvaten voor het ontwikkelen van een positionering richting de doelgroep ‘studiekiezers’.

Het onderzoek heeft plaatsgevonden in de maanden dat (aanstaande) studenten hun definitieve studiekeuze maken omdat ze dan pas een keuze maken voor een stad. Op het moment dat de potentiële student een keuze maakt voor een stad is het een goed moment om de potentiële studenten te enquêteren om een duidelijke reden naar voren te krijgen waarom de student wel of niet voor de stad Leiden kiest.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommerciële Economie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerUniversiteit Leiden in samenwerking met Centrummanagement Leiden
Datum2015-09-18
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk