De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De interpretatie van de rechter van de ontslaggronden op grond van artikel 7:669 lid 3 sub d en e BW

Rechten:

De interpretatie van de rechter van de ontslaggronden op grond van artikel 7:669 lid 3 sub d en e BW

Rechten:

Samenvatting

Sinds 1 juli 2015 dient een werkgever die de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een werknemer wil beëindigen wegens persoonlijke redenen, bij de kantonrechter een verzoek in te dienen tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst. De rechter kan de arbeidsovereenkomst ontbinden op een redelijke ontslaggrond. De ontslaggronden zijn in artikel 7:669 lid 3 BW gegeven.
NTI wil weten wanneer de rechter oordeelt dat sprake is van ongeschiktheid van de werknemer en wanneer niet. Tevens wil NTI weten wanneer de rechter oordeelt dat sprake is van verwijtbaar handelen of nalaten door de werknemer.
Ondanks elke zaak casuïstisch is, kan NTI naar aanleiding van de onderzoeksresultaten bepalen wanneer het instituut een verzoek kan indienen bij de kantonrechter tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst en wanneer niet. Het is verstandig om de gebruikte topics in dit onderzoek en de resultaten uit dit onderzoek te blijven gebruiken om te bepalen of NTI een verzoek moet indienen bij de rechter.
Op basis van de resultaten van het onderzoek is hiervoor een hulpmiddel opgesteld in de vorm van een formulier dat NTI kan gebruiken om te bepalen of het instituut voldoende heeft gedaan en of het bewezen heeft dat sprake is van ongeschiktheid van de werknemer of van verwijtbaar handelen of nalaten door de werknemer. Als uit het formulier blijkt dat hier sprake van is, heeft een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst het meeste kans van slagen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingHBO-Rechten
AfdelingFaculteit M&B
PartnersNTI
Datum2018-06-12
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk