De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Atalanta "van de droom naar de werkelijkheid

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Atalanta "van de droom naar de werkelijkheid

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Duurzame ontwikkeling heeft een geschiedenis van bijna 38 jaar. Vandaag de dag is duurzame ontwikkeling geen uitzondering maar een gewoonte, dat geldt ook voor de gemeente Emmen. De gemeenteraad heeft in 2008 ingestemd met de voorbereidingen van Atalanta. Dit is een integraal ontwikkelprogramma waarbij zoveel mogelijk duurzaam wordt ontwikkeld en geëxploiteerd. Atalanta heeft als doelstelling een economische stimulans te geven aan de provincie Drenthe en de gemeente in het bijzonder. Om de duurzame ontwikkeling te kunnen kwalificeren is de vraag gesteld een onderzoek te doen naar instrumenten die dit kunnen toetsen. Dit heeft geleid tot de volgende hoofdvraag:
Welke instrumenten kan de Selectiecommissie toepassen om duurzame ontwikkeling binnen Atalanta te beoordelen in overeenstemming met de ambities?
De conclusie is dat er een keuze is uit vier instrumenten, te noemen: GPR-Gebouw, DPL, BREEAM-NL en GreenCalc+. Van de vier instrumenten zijn GPR-Gebouw en DPL voor het overgrote deel van de zeven deelprojecten aanbevolen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingBouwtechnische Bedrijfskunde
AfdelingGebouwde Omgeving
Datum2010-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk