De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Niet elastisch verband vs. elastisch verband

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Niet elastisch verband vs. elastisch verband

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze scriptie doet verslag van het onderzoek naar niet elastisch verband en elastisch verband. Wij zouden willen weten welke van de twee producten een beter resultaat geeft bij de genezing van een ulcus cruris. Een ulcus cruris is een chronische wond, die erg slecht wil genezen. Geneest een ulcus cruris sneller en beter bij een niet elastisch verband of bij een elastisch verband?
Uit de literatuur kwam naar voren dat een ulcus cruris het eindstadium is van CVI. Bij CVI is er een probleem in het veneuze systeem.
Om een wond als een ulcus cruris te laten genezen moet er druk van buitenaf worden gegeven om het oedeem te laten verminderen. Dit moet worden gedaan met een druk van minimum
25 mmHg, maar het liefst 60 mmHg. De druk die gegeven wordt moet een drukgradiënt hebben, zodat het vocht en bloed beter wordt afgevoerd.
Om deze druk van buitenaf te geven zijn er verschillende producten op de markt. Een van de meest gebruikte producten zijn zwachtels, hierbij is er nog een verschil in niet elastisch en elastische zwachtels. Een ander soort product is de Therapeutische Elastische Kous (TEK). Deze zijn van elastisch materiaal gemaakt. De druk onder deze kousen variëren en is onderverdeeld in klassen.
De producten van CircAid zijn van niet elastisch materiaal gemaakt en kunnen al naar gelang de behoefte meer druk geven.
De onderzoeksvraag is: wat geeft een beter genezingsresultaat bij ulcera, niet elastisch verband of elastisch verband?
In verschillende onderzoeken werd er gelet op de genezingsduur en de druk die al deze producten geven. Uit deze onderzoeken komt naar voren dat de producten van CircAid een betere druk hebben dan de andere producten. Een ulcus cruris geneest sneller bij het dragen van een product van CircAid.
Uit het onderzoek komt naar voren dat CircAid vele voordelen heeft in vergelijking met andere producten. Als belangrijkste feit komt naar voren dat een ulcus cruris sneller geneest bij het dragen van niet elastisch verband van CircAid.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingHuidtherapie
AfdelingParamedische Studies
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk