De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Pulsed dye laser versus NB-UVB behandeling bij chronische plaque psoriasis

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Pulsed dye laser versus NB-UVB behandeling bij chronische plaque psoriasis

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Probleemstelling
Chronische plaque psoriasis is een complexe aandoening waarvan de behandelingen vaak langdurig en intensief zijn. Als aanvulling op corticosteroïden, kan licht- en/of lasertherapie worden toegepast. De Pulsed Dye laser wordt weinig toegepast op de chronische plaque psoriasis, wat de vraag opwekt: Wat is het verschil in de mate van afname van chronische plaque psoriasis tussen de Pulsed Dye laser ten opzichte van de NB-UVB behandeling?
Doelstelling
Het doel van dit onderzoeksrapport is het informeren van huidtherapeuten en patiënten over de effectiviteit van de behandeling met de Pulsed Dye laser op chronische plaque psoriasis
Methode
De volgende databanken zijn gebruikt naar de zoektocht van literatuur; Pubmed, Cochrane library of systematic reviews, Academic Search Premier. Aan de hand van de verkregen studies, naar de effectiviteit van de NB-UVB en de PDL bij chronische plaque psoriasis, werd de level of evidence bepaald.
Resultaten
Uit de 20 gebruikte artikelen blijkt dat de NB-UVB en de PDL beide effectief zijn voor de behandeling van chronische plaque psoriasis.
Conclusie
De voorkeur gaat uit naar de behandeling van de NB-UVB, doordat deze behandeling veelal niet pijnlijk is en een betere afname van de chronische plaque psoriasis oplevert. De PDL is echter wel een alternatief voor patiënten die resistent zijn voor lokale middelen, zoals corticosteroïden en de NB-UVB.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingHuidtherapie
AfdelingParamedische Studies
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk