De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Communication improvement system

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Communication improvement system

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Op 1 februari ben ik begonnen aan mijn afstudeerstage bij de Caesar Groep. Tijdens de afstudeerstage ben ik werkzaam op de Business Unit Caesar Optimit. Deze Business Unit is gespecialiseerd in Microsoft producten zoals:. .NET, SharePoint, CRM etc. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik de functie junior application developer. De opdracht die ik hierbij gekregen had is een oplossing te vinden voor een probleem in het detacheringproces.

Om het project in goede banen te leiden, is er gekozen om het project volgens de RUP methodiek. Hierdoor is het project opgedeeld in 4 fases. Elke fase heeft zijn eigen activiteiten en deliverables.

De opdracht die gegeven was voor mijn afstudeerstage was te globaal en niet eenduidig. De opdracht is in de loop van de stage verfijnd naar het uiteindelijke kernprobleem: “ Betrokken partijen van het detacheringproces zien het belang van het maken, borgen en nakomen van afspraken niet in. “. Dit probleem was helaas niet op te lossen tijdens mijn stage waardoor de doelstelling geherformuleerd is naar het faciliteren van het maken en borgen van afspraken.

Nadat de opdracht duidelijk was, werden de functionele en technische ontwerpen gemaakt. De ontwerpen zijn gemaakt om alle functionele eisen en technische eisen uit te werken voordat er begonnen werd aan het ontwikkelen van de applicatie. Aan het einde van het ontwerpen kon er begonnen worden met het ontwikkelen van de applicatie.

Het ontwikkelen van de applicatie gaat aan de hand van JAD-sessies. Hierdoor kan er iteratief ontwikkeld worden en sluit de applicatie beter aan bij de wensen van de klant. Op het inlever moment van dit document is de ontwikkeling van de applicatie nog in volle gang. Hierdoor kan er helaas weinig gezegd worden over de resultaten.

Mijn rol binnen dit project is het volledig leiden en ontwikkelen van alle stappen van het project. Verschillende stappen, zoals het achterhalen van het kernprobleem, liepen anders dan verwacht. Hierdoor weet ik de volgende keer hoe ik de knelpunten kan achterhalen en hoe ik hierop kan inspelen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingMediatechnologie
AfdelingICT
PartnersCaesar Groep
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk