De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Interactieve Promotiefilm.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Interactieve Promotiefilm.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Oskomera Group BV is een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van geveltechniek en staalconstructies. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met zonnestroomsystemen, service en technisch- en esthetisch gevelonderhoud.

Het bedrijf Oskomera doet veel aan promotie. Ze hebben presentatiemappen, een eigen website die goed onderhouden wordt ze en een promotievideo. Deze video is echter een VHS-videoband die begin jaren 90 is ontwikkeld. Met de komst van moderne technieken hebben de meeste mensen geen beschikking meer over een videorecorder. De promotievideo is daarom aan vervanging toe.

Bij het maken van een interactieve promotiefilm maken we gebruik van verschillende programma’s. We kunnen deze programma’s onderverdelen in vier categorieën. Namelijk het bewerken van afbeeldingen en foto’s, het bewerken van video, het bewerken van geluid en het maken van het interactieve gedeelte. Voor elk van deze categorieën zijn verschillende programma’s te gebruiken. De keuze is gevallen op Gimp, Adobe Premiere Pro, Audacity en Adobe Flash.

Tijdens de promotiefilm wordt het hele bedrijfsproces getoond; van de verkoop en calculatie tot en met de daadwerkelijke montage en het onderhoud van het pand na oplevering. Tevens worden enkele projecten getoond. Dit zullen voornamelijk afgeronde projecten zijn, maar ook projecten die nog niet volledig gerealiseerd zijn. Een ander zeer belangrijk onderdeel in de film is 3D engineering.

Bij het ontwerp zijn een aantal beslissingen genomen over de taalkeuze, flash animatie, GUI, de koppeling van interactiviteit en video en de in beeld te brengen projecten voor de promotiefilm. De koppeling van interactiviteit en video wordt gerealiseerd in Adobe Flash.

Voor de realisatie van het project worden de onderdelen van het eindproduct apart behandeld. Dit zijn video, audio en de interactieve applicatie.

De interactieve applicatie kan op verschillende manieren gepubliceerd worden. Omdat Oskomera niet te veel verschillende media uit wil brengen hebben we ons beperkt tot cd-rom en internet.

De interactieve promotiefilm is nog niet afgerond, maar specifieke onderdelen, zoals het gedeelte gemaakt in flash, zijn grotendeels af.

De omvang van het project was bij aanvang iets te hoog gegrepen, we wilden twee films maken maar dat bleek te ambitieus. Bovendien had de tijdsplanning beter iets anders ingedeeld kunnen worden, door het filmen te plannen in de eerste maanden om vervolgens de beelden te verwerken en het eindproduct te realiseren. Het project wordt na de stageperiode voortgezet.

Indien er in deze scriptie verwezen wordt naar bijlagen zijn deze te vinden in het Bijlagenboek.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingMediatechnologie
AfdelingICT
PartnersOskomera Group BV
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk