De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Doelgroep gericht Game Design.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Doelgroep gericht Game Design.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze scriptie bevat een verslag van mijn afstudeeropdracht die ik heb voltooid bij Feltron Internet Concepten. Feltron wil zich begeven in de snel groeiende sector van casual webgames en heeft een aantal gameportals gelanceerd. Om de portals te promoten heeft Feltron een aantal games laten ontwikkelen.
Ik kreeg als opdracht een game te ontwikkelen voor de game portal webgamesforgirls.com. De opdracht luidde: Een webgame ontwerpen die een specifieke doelgroep, namelijk tienermeiden heeft.
Het project bestond uit een aantal fasen. Eerst heb ik onderzoek verricht naar de doelgroep tienermeiden en casual game design in het algemeen. Wat waren de voorkeuren van de doelgroep en waar moet je op letten bij het ontwerpen van een casual game?
Na de onderzoeksperiode en met behulp van de daaruit voortgekomen richtlijnen kon er een concept worden bepaald. Met dit concept ben ik begonnen met het ontwikkelen van de game zelf. Na een ontwikkelperiode is er een eerste versie van de game tot stand gekomen die ik vervolgens liet testen bij de doelgroep zelf.
Door middel van een doelgroep-test kon ik kijken of de gevonden richtlijnen juist waren en of de game goed werd ontvangen door de doelgroep. Tot slot heb ik aan de hand van de test een aantal aanbevelingen opgesteld die voor verbetering van de game kunnen zorgen en heb ik kunnen concluderen of de door mij gemaakte keuzes juist waren.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingDigitale Communicatie
AfdelingCommunicatie
PartnersFeltron Internet Concepten, Boxmeer
Datum2009-02-13
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk