De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Reparatie Optimalisatie

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Reparatie Optimalisatie

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

B/E Aerospace Nieuwegein is producent van ovens, waterboilers en koffiezetapparatuur die haar plaats vinden in de vliegtuigkeuken. Vliegtuigen worden aangeschaft om continue te vliegen. Dit vergt een hoge betrouwbaarheid van materiaal en apparatuur. Het gevaar dat er iets defect kan gaan blijft altijd aanwezig zo ook de keukenapparatuur. Om de vraag naar onderhoud te kunnen beantwoorden geeft B/E Aerospace Nieuwegein de klant de keuze defecte apparatuur te laten repareren door de serviceafdeling.

Door de internationale erkenning van de serviceafdeling neemt de vraag naar onderhoud toe waardoor de doorlooptijd (vanaf aankomst tot verzending) langer wordt. Terwijl de klant vraagt om een korte doorlooptijd om de apparatuur weer zo spoedig mogelijk in te kunnen zetten. Het jaar 2005 liet een gemiddelde doorlooptijd van 16 dagen zien. Om dit te verkorten is er onderzocht waar een reparatieproces nu werkelijk uit bestaat en of alle handelingen wel waarde toevoegen aan het apparaat.

Dit verslag is chronologisch ingedeeld in een aantal hoofdstukken, wat begint bij hoofdstuk 1 alwaar algemene bedrijfsinformatie te vinden is. Dit hoofdstuk geeft een reëel beeld van BIE Aerospace en is vooral gericht op de lezer die niet bekend is met het bedrijf. Hoofdstuk 2 begint met de inleiding op de opdracht waarna het zich verder gebruikt om de probleemstelling en de opdrachtomschrijving te formuleren. Bij hoofdstuk 3 aangekomen begint het onderzoek echt. De huidige situatie wordt hier beschreven aan de hand van 'het logistieke concept' alwaar alle wetenswaardigheden van de serviceafdeling worden beschreven.

Hoofdstuk 4 richt zich op de probleemanalyse. Aan de hand van het 'Effect Cause Effect' diagram worden de problemen weergegeven. Ook staat in dit hoofdstuk de observatie beschreven die heeft plaatsgevonden en de resultaten hiervan. Het daaropvolgende hoofdstuk wordt gebruikt om de gegenereerde oplossing te beschrijven. Ook worden hier aanbevelingen gegeven die zich richten op het bedrijf, evenals methodes die zich richten op de veranderbaarheid en het bepalen van voorraad. Om de gewenste situatie die in de oplossing naar voren is gekomen, te implementeren, beschrijft hoofdstuk 6 de middelen en aanpassingen die nodig zijn om de oplossing daadwerkelijk in te voeren.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingTechnische Bedrijfskunde
AfdelingEngineering en Design
PartnerB/E Aerospace
Jaar2006
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk