De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Herinrichting zelling Hollandsche IJssel

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Herinrichting zelling Hollandsche IJssel

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Door Rijkswaterstaat is het project "sanering en herinrichting Hollandsche IJssel" aanbesteed. Martens en Van Oord (MvO) is hoofdaannemer van het project en houdt zich bezig met de sanering en het nautisch baggeren van de vaargeul. GMB Infra is onderaannemer van MvO. De plicht van GMB Infra is het saneren en herinrichten van 20 zellingen.

Van alle zellingen die worden gerealiseerd is voorafgaand aan het schrijven van dit eindrapport de meest interessante zelling gekozen om nader te worden onderzocht, dit is de zelling AWZI. Er zijn meerdere voorontwerpen van de zelling AWZI gemaakt, waarvan er één de voorkeur heeft verkregen. Nadat het voorontwerp gekozen is, zijn er randvoorwaarden, belastinggevallen en faalmechanismen opgesteld om de zelling te kunnen toetsen.

De vergelijking van de uiteindelijke ontwerpvariant, welke door ons is opgesteld en het huidige ontwerp, welke vanuit de vraagspecificatie in het oeverplan staat omschreven, geeft de verschillen in beide ontwerpen weer. De uiteindelijke ontwerpvariant is zo opgesteld, dat GMB Infra deze kan gebruiken als eventuele variant voor het ontwerpen van de nog te realiseren zellingen. De zelling wordt door middel van kranen op pontons gerealiseerd.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCiviele Techniek
AfdelingGebouwde Omgeving
Datum2010-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk