De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Realisatie informatieplatform iStip

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Realisatie informatieplatform iStip

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze scriptie beschrijft het verloop van mijn afstudeerproject tijdens mijn stage bij Dalen Business van September 2010 tot Januari 2011.
Het project omvatte het creëren van een testomgeving voor het iStip platform.
iStip is een platform voor internationale studenten waar zij informatie kunnen vinden over het land of de stad waar zij willen studeren. Het platform voorziet erin dat alle partijen die nodig zijn voor een stage of studie in het buitenland gekoppeld zijn aan het platform waardoor de informatie centraal aangeboden kan worden. Het platform wordt beschikbaar gesteld in de vorm van een website waarbij de nadruk ligt op het integreren van bestaande functionaliteiten en informatie.
Het was mijn taak om ervoor te zorgen dat er keuzes werden gemaakt omtrent de techniek waarop het platform zou gaan draaien en om het platform gedeeltelijk te realiseren.
Om een goede keuze voor de techniek te kunnen maken heb ik mij zoveel mogelijk verdiept in de mogelijkheden die er zijn. Vervolgens is elke techniek intern besproken en beargumenteerd alvorens er een definitief besluit werd genomen.
De voornaamste functionaliteit die gerealiseerd moest worden was het publiceren van informatie op het platform.
Ik heb het publicatieproces in kaart gebracht in met een zogeheten activiteiten diagram.
Omdat het niet een uitbreiding was, maar het compleet van de grond af opbouwen van de applicatie, heb ik mij als eerst bezig gehouden met het opzetten van het platform in technische zin. Door een PHP framework te implementeren en uit te breiden tot het geschikt was voor het realiseren van het platform, heb ik ervoor gezorgd dat het platform en de toekomstige functionaliteiten gerealiseerd konden worden.
Omdat de realisatie van het platform parallel liep met het aantrekken van nieuwe partners was het van belang dat er snel een interface zou worden gebouwd waarmee een tijdelijke, en uiteindelijke het definitieve platform, kon worden gebouwd.
De interface ben ik gaan ontwerpen met usability in het achterhoofd en heb ik uiteindelijk ook getest door middel van usability testing.
Met behulp van wireframes heb ik de interface vormgegeven waarna ik er een werkend prototype van heb gemaakt.
Vanuit het prototype is de uiteindelijke testversie gerealiseerd.
Het project bleek een grote persoonlijke uitdaging vanwege de grote hoeveelheid programmeerwerk en de diepgaande techniek die ik niet vanuit mijn opleiding heb meegekregen. Juist om die reden is het een interessant project geworden met een zichtbaar resultaat dat ook in de toekomst nog flink uitgebreid zal worden.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingInformation Engineering
AfdelingEngineering en Design
Datum2010-12-14
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk