De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Afstudeerscriptie Multi-touch crisismanagement

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Afstudeerscriptie Multi-touch crisismanagement

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De afstudeerscriptie van het afstudeerproject Multi-touch crisismanagement. Uitgevoerd bij Logica in het kader van de opleiding Mediatechnologie van de hogeschool utrecht.

De afstudeeropdracht gaat over het inzetten van de Microsoft Surface tafel als hulpmiddel voor beheerders van energie transportnetwerken tijdens crisismanagement.
Met gebruik van een geografisch informatie systeem en de mogelijkheden van de Microsoft Surface moet een crisissituatie beheersbaar en overzichtelijk gemaakt worden.

Bij netbeheerder Alliander kan de Microsoft Surface ingezet worden bij het geografisch in beeld brengen van een gestoord gebied. Dit is het op een geografische kaart zichtbaar maken van het gebied waarin de getroffen aansluitingen liggen bij een energieonderbreking in het elektriciteitsnetwerk.
Door het inzetten van de Microsoft Surface bij het geografisch bepalen van een gestoord gebied, kan met meerdere gebruikers een gestoord gebied gebruikersvriendelijk en overzichtelijk in beeld worden gebracht op een geografisch kaart. De gebruikers overleggen gezamenlijk over de storing in het elektriciteitsnetwerk. Taken om een gestoord gebied te bepalen kunnen tegelijk en met meerdere gebruikers worden uitgevoerd.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingMediatechnologie
Datum2010-05
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk