De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Disaster Recovery

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Disaster Recovery

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De doelstelling van het onderzoek was, om met een degelijke oplossing te komen waarmee een compleet herstel van ICT-hulpmiddelen op originele of alternatieve hardware mogelijk is, binnen een voor de opdrachtgever redelijke termijn / tijdspanne.

Als eerste is tijdens de initiatieffase gestart met het maken van een afstudeervoorstel en het plan van aanpak. Vervolgens is het vooronderzoek gestart. Tijdens het vooronderzoek zijn verschillende interviews met collega's en klanten afgenomen. Daarnaast is een vooronderzoek uitgevoerd naar de oplossingen die in aanmerking kwamen.

De oplossingen zijn uitgebreid onderzocht op basis van vooraf gestelde beoordelingscriteria. Er is een speciale testomgeving ontworpen en opgebouwd. De oplossingen zijn allemaal één voor één geïnstalleerd, geconfigureerd en uitgebreid getest.

Om goed onderbouwde aanbevelingen te kunnen geven, is de methode 'Veranderingsanalyse' toegepast.

Op basis van het uitgebrachte advies is een implementatieplan gemaakt. Dit implementatieplan moet er voor zorgen dat de oplossing goed in productieomgevingen kan worden geïmplementeerd.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingSysteembeheer
AfdelingICT
Datum2011-05-25
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk