Frequently consumed vegetables have almost no taste
PosterpresentatieWij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.
Frequently consumed vegetables have almost no taste
PosterpresentatieWij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.
Samenvatting
Taste is a main driver in preferences and food choices. Humans are predispositioned to prefer sweet and salty tastes and reject bitter and sour tastes, therefore bitter taste is often thought to cause the rejection of vegetables by children. In our study we investigated the taste and fattiness intensity for different preparation methods for ten vegetables. Our results showed that:
Frequently consumed vegetables have almost no taste
Sweetness is the most intensive taste in vegetables, followed by sourness and bitterness, saltiness is the least intensive taste
Vegetable preparation method influences taste intensity
Organisatie | Hogeschool Inholland |
Opleiding | Food Commerce and Technology |
Afdeling | Domein Agri, Food & Life Sciences |
Lectoraat | Health and Food |
Datum | 2015-09-14 |
Type | Conferentiebijdrage |
Taal | Engels |