De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samenvatting

Vitaal & Voedzaam is de titel van een glossy magazine dat als bewaarexemplaar wordt aangeboden aan (thuiswonende) ouderen en hun mantelzorgers. Het is een product van het project Preventief Leer- en InnovatieNetwerk Tegen (PLINT) Ondervoeding, waarin Hogeschool Inholland met consortiumpartners zich richt op thuiswonende ouderen met risico op ondervoeding. Na twee jaar intensief samenwerken in het project werd het tijd voor een informatief tijdschrift voor mantelzorgers en (thuiswonende) ouderen over vitaal ouder worden.
Het project PLINT Ondervoeding is een samenwerking van professionals, studenten en docenten waarin kennis en informatie is opgedaan en uitgedragen over hoe ondervoeding is te voorkomen of is tegen te gaan. De professionals in het project kwamen van alle kanten aangesneld om een steentje bij te dragen. Professionals in de zorg zoals verzorgenden, verpleegkundigen en diëtisten bijvoorbeeld. Maar ook experts in het bereiden van lekkere en gezonde voeding. Van complete maaltijden tot eiwitrijke tussendoortjes. De studenten hebben in twee jaar tijd veel opgestoken en zijn trots dat ze hebben mogen meehelpen om ondervoeding in de praktijk te voorkomen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Inholland
AfdelingDomein Agri, Food & Life Sciences
Domein Gezondheid, Sport en Welzijn
LectoraatHealth and Food
Gezondheid en Welzijn van kwetsbare ouderen
PartnersAlbeda Zorgcollege, Amsterdam UMC, Baking Lab, Brentano, Donny Craves, Fabafull, Fresh Monkeys, Gemeente Rotterdam, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Rotterdam, NHFood, NMK Esbaco, ProeVkantoor, Provincie Noord- Holland, Rabobank Metropoolregio Amsterdam, Stichting Clusius College/VONK, Stichting Greenport West-Holland, Stichting Food Innovation Community Amsterdam (FICA), Stichting Het Eetschap, Stichting Humanitas Rotterdam, Stichting Ondervoeding, Stichting Vers+, Vers Aan Tafel Maaltijdservice, Vert, We Design Food, WilgaerdenLeekerweideGroep, Zonnehuis wijkverpleging ZHGA
Gepubliceerd inVitaal & Voedzaam Inholland, Amsterdam, Vol. 2023, Pagina's: 1-56
Jaar2023
TypeAndersoortig materiaal
DOI10.48544/cf75e3a8-46c2-4e95-973e-ddf58d39a2c5
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk