De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Algemene Plaatselijke Verordening

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Algemene Plaatselijke Verordening

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit onderzoeksrapport staat de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Tiel centraal. In februari 2014 is de APV van Tiel voor het laatst geactualiseerd. Door de veranderende wet- en regelgeving en jurisprudentie, de wens om de APV van Tiel, waar mogelijk is, verder te dereguleren en de handhaafbaarheid in de praktijk, waar nodig is, te verbeteren is het gemeentebestuur van de gemeente Tiel van mening dat de APV van Tiel toe is aan actualisering.
Om te controleren of de APV van Tiel voldoet aan het geldend recht is de APV van Tiel vergeleken met de modelverordening van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Hieruit kan geconcludeerd worden dat er een aantal bepalingen aangepast dienen te worden. Daarnaast is de huidige APV van Tiel vergeleken met de APV van Hollands Kroon, om te kijken of de APV van Tiel verder gedereguleerd kan worden. De gemeente Hollands
Kroon wordt namelijk ‘kampioen dereguleren’ genoemd. Uit deze vergelijking bleek dat de APV van Tiel al gedereguleerd is, maar er toch nog een aantal bepalingen geschrapt kunnen worden. Ook is er gekeken of er verbeteringen wenselijk zijn omtrent de handhaafbaarheid van de APV van Tiel in de praktijk. Hieruit kan geconcludeerd worden dat er een aantal bepalingen toegevoegd dienen te worden aan de APV van Tiel om beter te kunnen handhaven in de praktijk.

Toon meer
OrganisatieJuridische Hogeschool Avans-Fontys
OpleidingHBO-Rechten
AfstudeerorganisatieGemeente Tiel
Datum2017-01-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk