De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het managen van contractmanagement

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Het managen van contractmanagement

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Binnen Koninklijke Wegener N.V. is er sprake van een behoorlijk risicovol en inefficiënt contractmanagement. Het opstellen van inkoopcontracten brengt verschillende risico’s met zich mee. Doordat het proces van opstellen en controleren iedere keer opnieuw moet worden doorlopen is er een toenemende kans dat er bepalingen worden vergeten en dat vergroot de kans op risico’s.

Doordat er geen sprake is van vaste clausules in rapporten neemt het opstellen en controleren van het contract erg veel tijd in beslag. Door te gaan werken met vaste clausules kunnen de risico’s worden beperkt en het gehele proces kan korter en sneller.

Het is dus aan te raden om te gaan werken met vaste clausules die in de inkoopcontracten worden opgenomen. Deze clausules kunnen een deel van de risico’s van Wegener beperken. Deze clausules zijn dusdanig opgesteld dat er veel risico’s worden uitgesloten op het moment dat deze clausules opgenomen worden in de inkoopcontracten. Het is uiteraard niet mogelijk om waterdichte contracten op te stellen. Deze clausules zullen de risico’s dan ook alleen zo veel mogelijk beperken. Het is uiteraard onmogelijk om alle risico’s uit te sluiten in het contractenrecht.

Tevens zorgt het gebruiken van deze vaste clausules ervoor dat het proces van controleren en ondertekenen van de contracten behoorlijk efficiënter kan zijn dan op dit moment het geval is. Door gebruik te maken van deze vaste clausules is het niet nodig om deze clausules bij ieder contract geheel opnieuw te bekijken.

Toon meer
OrganisatieJuridische Hogeschool Avans-Fontys
AfstudeerorganisatieKoninklijke Wegener N.V.
Datum2014-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk