De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Van een bestemmingsplan naar een omgevingsplan

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Van een bestemmingsplan naar een omgevingsplan

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In de loop der jaren is het omgevingsrecht erg ingewikkeld geworden. Het omgevingsrecht is in vele wetten verdeeld. Het gaat om ongeveer meer dan 40 wetten en 120 algemene maatregelen van bestuur en nog een paar honderd ministeriele regelingen. Iedere wet richt zich op deelbelangen en kent een eigen systematiek, terminologie en eisen. Daardoor kan het gebeuren dat de ene wet de andere wet soms tegenspreekt.

Op dit moment wordt gewerkt aan een wetsvoorstel voor een nieuwe Omgevingswet. Het wetsvoorstel is inmiddels op 17 juni 2014 bij de Twee Kamer ingediend. Met de toekomstige Omgevingswet wordt ervoor gezorgd dat er één integraal wettelijk kader komt. Door één integraal wettelijk kader wordt de samenhang tussen sectoren en de procedures, regels en eisen per onderwerp hiervan bevorderd en kunnen problemen eenvoudiger, efficiënter en sneller worden opgelost.

Met de invoering van de nieuwe Omgevingswet wordt het bestemmingsplan vervangen door het omgevingsplan. Binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Roosendaal bestaat er onduidelijkheid over wat de inhoud van een omgevingsplan gaat zijn, hoe de procedures gaan worden en welke consequenties dit heeft voor de werkwijze van het team en de samenwerking met andere teams.

Toon meer
OrganisatieJuridische Hogeschool Avans-Fontys
AfstudeerorganisatieGemeente Roosendaal
Datum2015-02-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk