De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het geheim van het PMT-observatiemoduul : "welke specifieke aspecten van het PMT-observatiemoduul leveren een bijdrage aan de eindrapportage van de observatieperiode op de Forensische Psychiatrische Afdeling te Franeker?"

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Het geheim van het PMT-observatiemoduul : "welke specifieke aspecten van het PMT-observatiemoduul leveren een bijdrage aan de eindrapportage van de observatieperiode op de Forensische Psychiatrische Afdeling te Franeker?"

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Tijdens mijn eindstage op de FPA te Franeker maakte ik kennis met de PMT observatiegroep. Voor deze groep bestond nog geen beschreven module en deze besloot ik, samen met behulp van mijn stagebegeleider (Norbert Nijland), te ontwikkelen. Na het moduul te hebben ontwikkeld ben ik deze gaan geven aan nieuw opgenomen patiënten op de FPA waarbij behandeldoelen nog niet duidelijk waren. Nadat een patiënt het observatiemoduul heeft afgerond wordt er een observatieverslag gemaakt aan de hand van de zeven geobserveerde thema's. Deze thema's worden later in deze scriptie uiteengezet. Het gemaakte observatieverslag wordt besproken in het behandelteam. De bijdrage die het observatieverslag levert, in de verdere behandeling van de patiënt, is groot. Mede hierdoor ben ik trots op het door mij gemaakte observatiemoduul.
Om twee redenen ben ik mij gaan verdiepen in wat, uit het PMT- observatiemoduul, bijdraagt aan de eindrapportage van de observatieperiode op de FPA te Franeker. Ten eerste werd ik nieuwsgierig: "Waarom valt er zoveel uit het bewegingsgedrag van deze patiënten te halen?" en "Waarom valt er in de zaal, in een groep, meer te observeren dan op de afdeling?" Door deze gedachten en het gedrag van de patiënten raakte ik gefascineerd door het observatiemoduul. Ten tweede wilde ik iets zoeken om me meer te profileren in het behandelteam. Tijdens mijn stageperiode kwam ik erachter dat PMT af en toe nog als een ondergeschoven kindje wordt gezien. Door in deze scriptie antwoorden te vinden op de door mij geformuleerde vraagstelling denk ik me meer te kunnen profileren als PMT'er. Mede door mijn eigen fascinatie en een reden tot profilering ben ik tot de volgende vraagstelling gekomen:
"Welke specifieke aspecten van het PMT-observatiemoduul leveren een bijdrage aan de eindrapportage van de observatieperiode op de Forensische Psychiatrische Afdeling te Franeker?"
In deze scriptie probeer ik het geheim van het PMT-observatiemoduul te ontrafelen ontrafelen. Dit doe ik door achtereenvolgens de volgende zaken te behandelen: in het eerste hoofdstuk geef ik algemene informatie zodat de lezer weet waar het in mijn vraagstelling over gaat. In het tweede hoofdstuk zoom ik in op de visie van PMT op bewegen. Het derde hoofdstuk gaat over de visie van de FPA te Franeker en het vierde hoofdstuk gaat over het verband van deze twee. In het vijfde hoofdstuk analyseer ik het PMT observatiemoduul aan de hand van een casus waarin alle aspecten van het PMT observatiemoduul naar voren komen.
Mijn scriptie wordt afgesloten met een conclusie waarin ik een antwoord geef op welke specifieke aspecten van het PMT-observatiemoduul een bijdrage leveren aan de eindrapportage van de FPA te Franeker.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingHuman Movement & Sports
PartnerForensische Psychiatrische Afdeling (FPA) te Franeker
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk