De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

'Een schreeuwend lichaamssignaal' : PMT module voor mensen met chronische pijnklachten

Rechten: Alle rechten voorbehouden

'Een schreeuwend lichaamssignaal' : PMT module voor mensen met chronische pijnklachten

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor het schrijven van deze module en het artikel, heb ik een vraagstelling gemaakt, die aansluit bij mijn eindstage. Op mijn stage waren ze benieuwd naar de bijdrage van psychomotorische therapie, binnen het huidige revalidatieprogramma van het revalidatiecentrum 'Het Roessingh'.
De vraagstelling die hieruit voortkwam is de volgende:
Op welke wijze kan PMT, met de ontwikkeling en uitvoering van een concrete PMT-module, een bijdrage leveren aan het revalidatieprogramma van mensen met chronische pijn op het Roessingh?
Om een antwoord te kunnen geven op deze vraagstelling, heb ik het een en ander moeten onderzoeken. In de hierop volgende hoofdstukken, is dan ook het nodige aan literatuur onderzoek verwerkt.
Het eerste hoofdstuk is een beschrijving van mijn stageplaats 'Het Roessingh'. De algemene en specifieke informatie komen aanbod. Zo ook, de afdeling bewegingsagogie.
Het tweede hoofdstuk staat in het teken van de doelgroep. Allereerst zal ik een uitleg geven over wat chronische pijn is. Daarna volgt een theoretisch gedeelte over de verklaring van chronische pijn. Dit hoofdstuk zal ik afronden met de beschrijving van de huidige behandeling van chronische pijn op het Roessingh en een conclusie over het gemis van de huidige behandeling.
In het derde hoofdstuk doe ik een literatuur onderzoek, naar de PMT behandeling van chronische pijnpatiënten, volgens een methodisch raamwerk.
De opzet en vormgeving van een PMT module, is terug te vinden in hoofdstuk 4. Allereerst komt de verantwoording van verschillende keuzes aan bod. Daarna zal ik een opsomming van voorbeeldactiviteiten geven, die gekoppeld zijn aan het methodische raamwerk.
Dit verslag zal worden afgerond met een conclusie, die het antwoord op de vraagstelling omvat.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingHuman Movement & Sports
PartnersRevalidatiecentrum 'Het Roessingh', te Enschede
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk