De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Meetinstrumenten met handleiding

gebruik- en waarderingsonderzoek Sutu Court in Dierzerpoort, Zwolle

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Meetinstrumenten met handleiding

gebruik- en waarderingsonderzoek Sutu Court in Dierzerpoort, Zwolle

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze handleiding beschrijft de werkwijze die ten grondslag ligt aan het gebruik- en waarderingsonderzoek naar het Sutu Court in Diezerpoort (Zwolle), maar is mogelijk ook breder inzetbaar. Hierbij kan gedacht worden aan gebruik- en waarderingsonderzoeken gericht op andere Sutu Courts en/of op andere soorten sport- en/of speelruimtes.

In dit document staat beschreven hoe het gebruik- en waarderingsonderzoek naar het Sutu Court in Diezerpoort (Zwolle) uitgevoerd is en bij een vervolgonderzoek uitgevoerd dient te worden om de resultaten met elkaar te kunnen vergelijken.

Er zijn drie soorten meetinstrumenten ontwikkeld. Ieder soort meetinstrument heeft een eigen handleiding met een beschrijving van de voorbereiding, uitvoering en analyse en verslaglegging. Meetinstrument 1 is ontwikkeld om het gebruik te observeren en meetinstrument 2 om de waardering onder die gebruikers in kaart te brengen. Meetinstrument 3 kent zeven sub varianten (a t/m g) en is ontwikkeld om de waardering onder de overige belanghebbenden te meten. In het geval van de Sutu Court in Diezerpoort zijn dat de omwonenden, de gebruikers van het park de Hogenkamp, medewerkers van SportService Zwolle, van Travers Welzijn, van de Enkschool, uitbaters van de Stilohallocatie en de wijkmanager, wijkbeheerder en wijkagent.

In het bijbehorende onderzoeksverslag ‘Gebruik- en waarderingsonderzoek Sutu Court in Diezerpoort, Zwolle – Onderzoeksverslag’ zijn naast de totstandkoming van de meetinstrumenten ook de resultaten van het eerste gebruik- en waarderingsonderzoek van het Sutu Court in Diezerpoort te lezen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
LectoraatDe gezonde stad
Jaar2014
TypeRapport
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk