De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Invloeden op de keuze van paardenvoer

Open access

Invloeden op de keuze van paardenvoer

Open access

Samenvatting

In de humane industrie is er de afgelopen 10 jaar een duidelijke verandering te zien in hoe er met ons voedsel wordt omgegaan: men wil steeds meer bewuste producten. En niet alleen in de humane voeding geldt dit, maar ook in de huisdierenvoeding. Ook hier wordt de keuze voor natuurlijke voeding, waarbij geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen zijn gebruikt, steeds vaker gemaakt. Het belang van natuurlijke voeding wordt steeds belangrijker in de ogen van de consument.In de humane voeding zien consumenten natuurlijke voeding dus als een gezondere, en betere, versie van het “normale” voedsel. Ook in de huisdierenvoeding is natuurlijke voeding een trend die zich verder zal blijven ontwikkelen. De consument spiegelt zijn of haar huisdier steeds meer aan zichzelf, waarbij eetgewoontes geen uitzondering zijn. Ook in de paardensector is er steeds meer bewustwording voor voeding, daarnaast is er een groeiende groep paardenhouders die zich bezighoudt met duurzaamheid. Echter, is het onduidelijk wat de invloed vanuit de humane en diervoeding is. Om uit te zoeken in welke mate een paardeneigenaar hierdoor beïnvloed wordt, zodat hier door paardenvoerfabrikanten kan worden op ingespeeld, is de volgende onderzoeksvraag opgesteld: "Op welke wijze beïnvloeden ontwikkelingen in voeding de paardeneigenaar bij de keuze in paardenvoer?"

Toon meer
OrganisatieAeres Hogeschool
AfdelingBedrijfskunde en Agribusiness
PartnerAeres Hogeschool Dronten
Datum2021-06-29
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk