De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Deel deze publicatie

Empowering Local Food Systems

evaluating the Impact of NGO Involvement on Short Food Supply Chains

Open access

Empowering Local Food Systems

evaluating the Impact of NGO Involvement on Short Food Supply Chains

Open access

Samenvatting

Deze masterthesis onderzoekt hoe niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) de verduurzaming van korte voedsel­ketens in Nederland faciliteren. Op basis van literatuur, interviews en een enquête onder keten­stakeholders wordt in kaart gebracht welke vormen van ondersteuning – variërend van infrastructuur en logistiek tot kennisdeling en lobby – als meest waardevol worden ervaren. De studie toont dat NGO’s vooral impact hebben door het verbinden van partijen, het mede-financieren van gedeelde faciliteiten en het zichtbaar maken van ketenprestaties. Tegelijkertijd blijken maatwerk en regionale context bepalend voor succes: generieke “one-size-fits-all”-interventies werken minder goed. De bevindingen leiden tot praktische aanbevelingen voor NGO’s om hun rol te prioriteren en af te stemmen op concrete behoeftes van producenten, verwerkers en andere ketenpartners

Organisatie
Afdeling
PartnerAeres Hogeschool Dronten
Datum2025-06-10
Type
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk