Empowering Local Food Systems
evaluating the Impact of NGO Involvement on Short Food Supply ChainsEmpowering Local Food Systems
evaluating the Impact of NGO Involvement on Short Food Supply ChainsSamenvatting
Deze masterthesis onderzoekt hoe niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) de verduurzaming van korte voedselketens in Nederland faciliteren. Op basis van literatuur, interviews en een enquête onder ketenstakeholders wordt in kaart gebracht welke vormen van ondersteuning – variërend van infrastructuur en logistiek tot kennisdeling en lobby – als meest waardevol worden ervaren. De studie toont dat NGO’s vooral impact hebben door het verbinden van partijen, het mede-financieren van gedeelde faciliteiten en het zichtbaar maken van ketenprestaties. Tegelijkertijd blijken maatwerk en regionale context bepalend voor succes: generieke “one-size-fits-all”-interventies werken minder goed. De bevindingen leiden tot praktische aanbevelingen voor NGO’s om hun rol te prioriteren en af te stemmen op concrete behoeftes van producenten, verwerkers en andere ketenpartners

| Organisatie | |
| Afdeling | |
| Partner | Aeres Hogeschool Dronten |
| Datum | 2025-06-10 |
| Type | |
| Taal | Nederlands |






























