De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Patiënttevredenheid op de modaliteit echografie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Patiënttevredenheid op de modaliteit echografie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Doel
De aandacht voor kwaliteit van zorg is toegenomen. Dit kan gemeten worden aan de hand van patiënttevredenheid. Patiënten zijn het meest ontevreden over de bejegening met zorgverleners. Daarnaast speelt informatieverstrekking binnen patiënttevredenheid een belangrijke rol. Echter, tot op heden is geen duidelijk beeld van de patiënttevredenheid op de modaliteit echografie van de afdeling Radiologie van het Zuyderland Medisch Centrum.

Methode
Voor dit onderzoek zijn zeven individuele diepte-interviews gehouden met patiënten, welke een echografisch onderzoek hebben ondergaan. De onderwerpen die tijdens het interview aan bod kwamen waren bejegening met de MBB’er, de communicatie van de MBB’er, de informatieverstrekking door de MBB’er en mogelijke verbeteringen voor de afdeling Radiologie en modaliteit echografie.

Resultaten
Patiënten hebben het gedrag van de MBB’er, met onder andere de vriendelijkheid, open houding, persoonlijke aandacht en voldoende tijd nemen voor de patiënt, als een belangrijke factor ervaren voor de patiënttevredenheid. Daarnaast waren communicatieve vaardigheden en informatieverstrekking volgens patiënten belangrijke factoren voor de patiënttevredenheid. Een verbeterpunt dat is aangedragen is enige informatieverbreding in de informatiebrief.

Conclusie
De conclusie op de hoofdvraag wat de ervaringen van patiënten zijn ten aanzien van de bejegening en informatieverstrekking door de MBB’er, is dat patiënten positief zijn over de MBB’ers.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
OpleidingMBRT
AfdelingFontys Paramedische Hogeschool
PartnersZuyderland Medisch Centrum te Heerlen
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk