De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Internet of Things

- een groeiende ontwikkeling -

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Internet of Things

- een groeiende ontwikkeling -

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het FFML (Fontys FutureMediaLab) is een interdisciplinair instituut te Eindhoven en verbonden met het lectoraat media van de Fontys hogeschool. Het onderzoek en onderwijs van het FFML richten zich op innovatie op het gebied van media en op het ontwikkelen van nieuwe concepten die passen bij de 21ste eeuw.

In overleg met het FFML is ervoor gekozen om explorerend onderzoek te doen naar de mogelijkheid om het 'Internet of Things' te integreren in het domein thuis met als doel om een handeling van de gebruiker thuis efficiënter, effectiever of makkelijker te maken.

Allereerst is er begonnen met een vooronderzoek om de definiëring van het domein thuis en het 'Internet of Things' vast te stellen.

Daarna is er verder onderzoek gedaan naar de situatie binnen het domein thuis, de ontwikkelingen binnen het 'Internet of Things', de controle die de gebruiker nog heeft en usercentered design. Hierbij is de nodige literatuur geraadpleegd, maar is ook het 'Internet of Things Day' event bezocht om experts uit de praktijk aan het woord te horen.

Hieruit zijn resultaten voortgevloeid en deze opgedane kennis is gebruikt voor het toespitsen op een doelgroep.

Met deze doelgroep in het achterhoofd is er gebrainstormd en zijn er conceptvoorstellen voorgelegd aan het FFML. Hieruit is een voorstel gekozen dat verder uitgewerkt is tot een media concept dat voldoet aan de door het FFML gestelde eisen.

Dit mediaconcept is daarna voorgelegd in een gesprek met de doelgroep om te peilen hoe deze ertegen over stond en dat bleek erg positief.

De uitwerking van het mediaconcept zal resultaten in een interactief gebruikersscenario waarmee de gebruiker alle mogelijkheden van het concept kan bekijken, een applicatie en een website.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
OpleidingICT & Media Design
AfdelingFontys Hogeschool ICT
PartnersFontys FutureMediaLab, Eindhoven
Datum2013-06-11
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk