De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Behoeftepeiling sport en actieve beweging onder de patiënten van Sophia Revalidatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Behoeftepeiling sport en actieve beweging onder de patiënten van Sophia Revalidatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Uiteindelijk zijn er voor de opdrachtgever de volgende aanbevelingen opgesteld, voor wanneer er een sport en/of actief bewegen aanbod komt voor de patiënten van Sophia Revalidatie.

1. Zorg voor ervaren begeleiders tijdens het sporten. Die naast het begeleiden tijdens de activiteiten tevens rust overbrengen, de patiënten kunnen motiveren, hun veiligheid zoveel mogelijk waarborgen en helpen hun grenzen te bewaken.
2. Laat patiënten die interesse hebben in sporten en/of actief bewegen eerst een gesprek voeren met een fysiotherapeut, bewegingsagoog en/of revalidatiearts. Zij kunnen de patiënt precies vertellen wat met zijn/haar aandoening wel mogelijk is en wat (nog) niet. Zorg hierbij tevens voor een goede overdracht tussen de begeleiders en de drie genoemde specialisaties.
3. Laat de fysiotherapeut, bewegingsagoog en/of revalidatiearts tevens helpen wanneer er aangepaste materialen geregeld moeten worden.
4. Sluit zoveel mogelijk aan bij de interesses van de patiënten, doe dit door een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan te bieden. Hierbij kunnen sowieso de bewegingsvormen fietsen en wandelen worden aangeboden.
5. Geef de patiënten de mogelijkheid om één of twee keer per week zowel in de ochtenden als in de avonden een sport en/of actieve bewegingsvorm uit te laten oefenen.
6. Zorg voor een makkelijk bereikbare locatie of zorg eventueel voor vervoer. Op die manier kunnen de patiënten die moeilijk te been zijn tevens naar de sportlocatie komen.
7. Kijk tijdens het aanbieden van het aanbod wie je voor je hebt! Kijk naar de diverse beperkingen, de verschillende interesses en pas daar alsnog je aanbod op aan. Uiteindelijk zijn zij degene die moeten die de sport en/of actieve beweging gaan uitvoeren.
8. Voer nog tenminste één behoeftenonderzoek uit bij Sophia Revalidatie Zoetermeer of op de Hartrevalidatie Den Haag. Op die manier kan er bekeken worden of die resultaten overeen komen met dit onderzoek, waardoor er een nog duidelijker beeld ontstaat over de behoeften van de patiënten.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingSP Sociaal Pedagogische Hulpverlening
AfdelingFaculteit Gezondheid, Voeding & Sport
Academie voor Sociale Professies
LectoraatLectoraat Revalidatie
PartnersSophia Revalidatie
Jaar2013
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk