De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Open access

Rechten:

Open access

Rechten:

Samenvatting

Dit onderzoek is uitgevoerd voor de organisatie, dit is een community met de focus op unieke content op het gebied van mindset, balans, training, ontspanning en voeding. De organisatie legt het accent vooral op de innerlijke fitheid in plaats van de uiterlijke fitheid van de vrouw.
Door het organiseren van offlineactiviteiten zoals evenementen en lezingen ontstaat interactie met de doelgroep van de organisatie, online is deze interactie echter nauwelijks zichtbaar. De organisatie wil graag weten hoe ook online de interactie met de huidige doelgroep bevorderd kan worden, waardoor de doelgroep meer betrokken raakt met de organisatie. Het doel van dit onderzoek is dan ook om inzicht te verkrijgen in de huidige betrokkenheid van de volgers. Op basis van deze uitkomsten geeft de onderzoeker vervolgens een advies over een socialmediastrategie om online de betrokkenheid met de doelgroep te bevorderen.
Om de probleemstelling te beantwoorden is het model ‘Six Stages of Social Business Transformation’ gebruikt. Dit model past goed bij de probleemstelling, omdat dit in fases uitlegt hoe de organisatie die gewenste betrokkenheid kan behalen. Daarnaast is de interne en externe analyse van de organisatie geanalyseerd om de dialoog en interactie op social media van de organisatie en die van haar concurrenten in kaart te brengen. Hieruit blijkt dat De organisatie relatief weinig interactie heeft met de doelgroep.
Uit dit onderzoek, met behulp van een online enquête, blijkt dat de grootste groep waarmee de organisatie te maken heeft, bestaat uit spectators. Deze groep neemt alle informatie op die anderen produceren en is niet erg betrokken met de organisatie volgens de Technographic Ladder. Echter, uit de resultaten blijkt dat deze groep zich wel betrokken voelt wanneer de organisatie informatie deelt die aansluit op de persoonlijke wensen van de doelgroep. Vervolgens blijkt het dat deze groep tevens bereid is om op berichten van de organisatie te reageren en deze berichten te ‘liken’. Dit resultaat geeft een goede basis om de betrokkenheid te kunnen bevorderen.
De mogelijkheden om die betrokkenheid te realiseren, zijn in een implementatieplan uitgewerkt. De organisatie dient de berichten op de facebookpagina terug te dringen naar één bericht per dag. Tevens is het belangrijk dat De organisatie de berichten na 20:00 plaatst, omdat de doelgroep dan het meest actief is. Voor de organisatie liggen er kansen bij het socialmediakanaal YouTube en is het aan te bevelen om hier onderzoek naar te doen met behulp van een klantbehoefte onderzoek. Om meer interactie te creëren met de doelgroep is het belangrijk dat de organisatie de dialoog aangaat met haar volgers. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een website chatfunctie of via het plaatsen van berichten. De organisatie dient altijd te eindigen met een vraag wanneer er een gesprek plaatsvindt met de doelgroep. Tot slot is het aan te bevelen dat de organisatie een aparte facebookpagina (groep) aanmaakt waarop de doelgroep vragen kan stellen aan de organisatie en tegelijkertijd samen kan komen met anderen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerDe organisatie
Datum2017-08-03
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk