De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De invloed van orthokeratologie op de myopieprogressie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De invloed van orthokeratologie op de myopieprogressie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het doel van deze literatuurstudie is er achter te komen of myopie progressie beter te remmen is door middel van het dragen van ortho-k lenzen dan door het dragen van een bril of andere contactlenzen.
De artikelen die in deze studie zijn gebruikt, zijn allemaal gepubliceerde wetenschappelijke artikelen. Deze wetenschappelijke artikelen zijn gevonden door middel van het zoeken op PubMed en Omega
Door zes onderzoeken met elkaar te vergelijken geeft deze studie een sterke aanwijzing dat orthokeratologie de myopieprogressie weet te remmen. Dit ontstaat vermoedelijk door de verminderde perifere defocus die ontstaat door de behandeling van orthokeratologie. Omdat het beeld beter gefocust op de perifere retina valt, vindt er een verminderde feedback plaats. Deze feedback zorgt voor een axiale groei van het oog. De onderzoeken die worden vergeleken laten de meeste vermindering van de groei van de axiale ooglengte zien bij de behandeling met ortho-k lenzen.
Omdat de studies vergelijkbare resultaten laten zien is er sprake van een bewijs dat de therapie met orthokeratologie effectief kan zijn. De onder-zoeken waren niet volgens de gouden standaard opgezet maar zijn toch van belang. Om het bewijs te bevestigen is er nog meer gerandomiseerd klinisch onderzoek nodig. De onderzoeken zijn de eerste stap richting grotere gerandomiseerde klinische onderzoeken.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingOogzorg
AfdelingParamedische Studies
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk