De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Continuous passive motion na een totale knie-arthroplastiek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Continuous passive motion na een totale knie-arthroplastiek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Wat is de effectiviteit van ‘continuous passive motion’ op de ‘range of motion’ en de ‘length of stay’ na een totale knie-arthroplastiek?
Doelstelling: Door middel van een systematische evaluatie van het effect van ‘continuous passive motion’ op de ‘range of motion’ en de ‘length of stay’ is geprobeerd een antwoord te verkrijgen op bovenstaande vraagstelling.
Methode: Er zijn acht Randomized Controlled en Clinical Trials gevonden en beoordeeld aan de hand van de scorelijst van Koes (1991). De ‘length of stay’ en de ‘range of motion’ moet een uitkomstmeting zijn in het onderzoek. Op basis van jaartal en kwaliteit vanuit de PEDro-scale is verdere selectie uitgevoerd.
Resultaten: Zes auteurs zijn negatief over de effectiviteit van ‘continuous passive motion’. Lenssen (2003) is echter positief over de effectiviteit van ‘continuous passive motion’ op de ‘range of motion’. De ‘length of stay’ is in vijf artikelen niet noemenswaardig toegenomen na toepassing van ‘continuous passive motion’.
Conclusie: Op basis van de resultaten is ‘continuous passive motion’ op de ‘length of stay’ niet doeltreffend. Continuous passive motion is vermoedelijk niet effectief op de ‘range of motion’.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingFysiotherapie
AfdelingBewegingsstudies
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk