De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, implementeren en communiceren.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, implementeren en communiceren.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Culipro is een evenementenorganisatie die verschillende soorten evenementen zoals bedrijfsuitjes, feesten, live-events en vergaderingen met een sterke culinaire basis organiseert. Culipro beschikt over een eigen evenementenlocatie: De Glazen Ruimte, welke in Maarssen gevestigd is. Op de eerste verdieping van deze evenementenlocatie bevindt zich Meetinc; een conferentie / vergadercentrum. Binnen het bedrijf werken 12 vaste medewerkers, meerdere stagiaires en veel ambulante medewerkers voor de evenementen. Het is een jong en hecht team waarbij de sfeer open en hartelijk is.
Culipro wil aanhaken bij de veranderingen in de branche met betrekking tot het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Culipro is sporadisch bezig met MVO maar wil hier in de toekomst beleidsmatig mee om kunnen gaan. Om intern genoeg draagvlak te creëren en extern uit te dragen waar Culipro voor staat, is een goede communicatie hierbij van belang. Het doel van dit rapport is dan ook: 'Het leveren van een plan aan Culipro over de wijze waarop het bedrijf Maatschappelijk Verantwoord kan ondernemen en hoe zij dit kan communiceren naar haar stakeholders.' Om dit doel te kunnen bereiken is er een tweedeling tussen een beleidsvraag en een communicatievraag gemaakt. De volgende beleidsvraag is geformuleerd, waaruit een beleidsplan is opgesteld: 'Op welke wijze kan Culipro beleidsmatig Maatschappelijk Verantwoord ondernemen?'
De communicatievraag, waaruit een communicatieplan is opgesteld, is als volgt geformuleerd: 'Op welke wijze kan Culipro aan haar stakeholders communiceren dat Culipro bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving in sociale, ecologische en economische zin, waar zij kan?

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCommunicatiemanagement
AfdelingCommunicatie
PartnerCulipro Events
Datum2010-06-07
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk