De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Groenteconsumptie jongeren stimuleren met snacks met groente als ingrediënt

Groenteconsumptie jongeren stimuleren met snacks met groente als ingrediënt

Samenvatting

Nederlandse jongeren eten onvoldoende groente. Als ze wel groente eten, gebeurt dat vooral bij het avondeten. Jongeren kopen in de middelbareschoolleeftijd vaker zelf wat te eten of te snacken en die momenten bieden mogelijk kansen om de groenteconsumptie te verhogen.Er zijn weinig groenterijke snacks op de markt die voldoen aan de Richtlijnen Goede Voeding. Kunnen dergelijke snacks bijdragen aan het verhogen van de groenteconsumptie bij jongeren? Deze vraag is onderzocht binnen het TKI-project Groente als Ingrediënt, een samenwerking tussen Wageningen Food & Biobased Research, de HAS Hogeschool en verschillende partners.

OrganisatieHAS Green Academy
LectoraatGroene Gezondheid
Datum2020-11-13
TypeArtikel
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk