De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samenvatting

De vraag die in dit onderzoek gesteld is, is: “Welke kennis is er nodig om de sociotherapeuten van een besloten kliniek zoals de Branding een visie te bieden op het gebruik van sociale media tijdens opname, zodat zij op dit gebied duidelijkheid en veiligheid kunnen bieden aan de cliënten?”
Uit het onderzoek blijkt voornamelijk dat verschillende soorten kennis van belang zijn in het vormen van een visie. Het gaat hierbij niet alleen om kennis van het begrip, maar ook om kennis van het effect dat het gebruik van sociale media heeft op de persoon en zijn omgeving. Er moet kennis zijn over instellingskaders, maar ook kennis over beleid. Kennis over het beleid wat de instelling wil uitvoeren en over het beleid dat andere instellingen uitvoeren.
Sociale media wordt gezien als een sociale interactie die mogelijk wordt gemaakt door het internet. Voor deze interactie zijn verschillende vormen beschikbaar. Wanneer wordt gekeken naar jongeren, blijkt dat deze vormen van sociale media invloed kunnen hebben op hun ontwikkeling. Jongeren spiegelen zich via sociale media aan anderen en leren zichzelf presenteren. Er worden ook nadelen gezien aan het gebruik van sociale media. Het beeld wat op internet gepresenteerd wordt is niet altijd realistisch, waardoor jongeren zich willen spiegelen aan iets wat niet echt is. Iedereen kan informatie delen, waardoor de vraag rijst wat de waarheid is. Het is van belang dat jongeren bewust worden gemaakt van de effecten van sociale media. Sociale media zijn bij het leven van nu gaan horen en jongeren zijn niet anders gewend dan in contact te zijn met hun omgeving.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
PartnerGGz-Centraal Fornhese te Amersfoort, kliniek de Branding
Jaar2014
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk