De filosofie van voeding …
en wat de diëtist daarmee moetWij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.
De filosofie van voeding …
en wat de diëtist daarmee moetWij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.
Samenvatting
‘Wat is gezonde voeding?’ Deze vraag wordt steeds vaker gesteld, zowel in de media als op het diëtistisch spreekuur. Bij het beantwoorden van deze vraag wijzen invloedrijke critici de autoriteit van de wetenschap af. Waarom wantrouwen mensen wetenschappelijke antwoorden? Waarom moet de diëtist uitleggen dat hij of zij de onderzoeken van de Gezondheidsraad volgt? Waarom zijn de adviezen van het Voedingscentrum problematisch geworden?
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/matthijs-fleurke-66279110/
https://www.linkedin.com/in/dorien-voskuil-9b27b115/

Organisatie | De Haagse Hogeschool |
Afdeling | Faculteit Gezondheid, Voeding & Sport |
Lectoraat | Lectoraat Mantelzorg |
Gepubliceerd in | Nederlands tijdschrift voor voeding & diëtetiek NTVD, Houten, Vol. 74, Uitgave: 1, Pagina's: 12-15 |
Jaar | 2019 |
Type | Artikel |
Taal | Nederlands |