De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Optellen en aftrekken tot en met 20 met tientalpassering

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Optellen en aftrekken tot en met 20 met tientalpassering

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Verslag van het onderzoek naar de slechte resultaten van het optellen en aftrekken tot en met 20 met tientalpassering met de methode Reken Zeker op de onderzoeksschool (met een groot aantal achterstandsleerlingen) en de invloed op de scores voor Cito Rekenen- Wiskunde.
Uit analyse van de toetsresultaten en analyse van de oefenstof met behulp van de vertaalcirkel, blijkt dat de methode onderdelen op niet cruciale momenten toetst, de leerlingen te weinig inzicht biedt door geen gebruik te maken van contexten om nieuwe rekenwiskundige concepten aan te bieden, door (te) weinig rekenmodellen aan te bieden en door onvoldoende te schakelen tussen de contextgebonden, modelgebonden en formele fase.
De invloed van het optellen en aftrekken tot en met 20 met tientalpassering op de Cito- scores is groot. Het aftrekken tot en met 20 met tientalpassering is door de methode ten tijde van Cito Rekenen Wiskunde 3.0 M3 nog niet aangeboden en de vraagstelling van de oefeningen voor de Cito- toetsen – de zogenaamde ‘Luister goed!’- opdrachten – wijkt erg af van de vraagstelling van de Cito- toetsen.

Toon meer
OrganisatieNHL Stenden Hogeschool
OpleidingOpleiding tot Leraar Basisonderwijs
AfdelingAcademie Primair Onderwijs
Datum2015-12-20
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk