Hoopgevende studie met verrijkt brood
geriatrische patiënten zijn vaak ondervoedHoopgevende studie met verrijkt brood
geriatrische patiënten zijn vaak ondervoedSamenvatting
Extra toegevoegde eiwitten in brood zorgen voor een positief effect op de gehele eiwitinname van geriatrische patiënten. Dit blijkt uit een studie uitgevoerd in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) door hogeschool Van Hall Larenstein in samenwerking met Koopmans Koninklijke Meelfabrieken (KKM) en bakkerij van der Zee. Hoopgevende resultaten zijn verkregen met een brood waarin extra gunstige componenten zitten om de spieraanmaak te bevorderen.
Organisatie | Van Hall Larenstein |
Lectoraat | Food, Health & Safety |
Partners | Hogeschool Van Hall Larenstein |
Innovatiewerkplaats Health, Food & Technology, Centre of Expertise Healthy Ageing | |
Koopmans Innovatie Expertise & Molenaarschap | |
Medisch Centrum Leeuwarden, afdeling Klinische Geriatrie. | |
Gepubliceerd in | Voeding Nu MYbusinessmedia, Deventer, Vol. 18, Uitgave: 6, Pagina's: 24-26 |
Datum | 2017-11-17 |
Type | Artikel |
ISSN | 1389-7608 |
Taal | Nederlands |