De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

‘Het nut van het burgerjaarverslag’. Gemeente 's Hertogenbosch.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

‘Het nut van het burgerjaarverslag’. Gemeente 's Hertogenbosch.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De burgemeester van de gemeente ’s-Hertogenbosch brengt sinds 2002 jaarlijks een burgerjaarverslag uit. Dit is volgens artikel 170 van de Gemeentewet (GW) verplicht. In het verslag wordt gerapporteerd over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de burgerparticipatie. Door middel van deze informatie kan de gemeente de prestaties van de gemeentelijke organisatie beoordelen en naar aanleiding hiervan eventueel haar beleid bijsturen.
Naast de wettelijke verplichtingen (kwaliteit van dienstverlening en burgerparticipatie) is de burgemeester vrij in het bepalen van aanvullende onderwerpen, en t.a.v. de vorm en de verspreiding van het verslag. Hierdoor is het voor de gemeente ’s-Hertogenbosch onduidelijk wat de beste aanpak is van het burgerjaarverslag op het gebied van inhoud, vorm en verspreiding. Er is bovendien een mogelijkheid dat de wettelijke verplichting in de komende jaren afgeschaft gaat worden. De gemeente kan dan zelf bepalen of zij wel of niet het verslag gaat uitbrengen.
Onderzoek naar de wijze waarop andere gemeenten omgaan met het burgerjaarverslag en naar de wijze waarop dit door de burger van Den Bosch wordt ervaren, moet de Gemeente 's Hertogenbosch in staat stellen hierover een standpunt in te nemen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCommunicatiemanagement
AfdelingCommunicatie
Datum2009-05-25
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk