Details

Titel

Online betrokkenheid op Facebook

Subtitel
Hoe de gemeente Haarlemmermeer dialoog aangaat met haar volgers
Documenten
Auteur
Bastiaans, Joyce (student)
Organisatie
Hogeschool Leiden
Instituut
Faculteit M&B
Opleiding
Communicatie
Rubriek
ICT & Media
Economie & Management
Trefwoorden
communicatie (com), klanten, kwantitatief onderzoek, six stages of social business transformation - li & solis, gemeenten (lokale overheid), social media (sociale media)
Samenvatting

De gemeente Haarlemmermeer heeft in mei 2012 een Facebookpagina opgericht, omdat zij het belang van social media begrijpen en meer verbinding willen met de doelgroep. Echter, de gemeente merkt dat de berichten op Facebook maar weinig ‘vind-­ik-­leuks’ en reacties krijgen en er weinig dialoog plaatsvindt. De online betrokkenheid is niet op het juiste niveau. Deze aanleiding resulteerde in de volgende probleemstelling: “Hoe kan de gemeente Haarlemmermeer de online betrokkenheid versterken met de doelgroep middels Facebook?” Het doel van het onderzoek is om inzicht te geven in de wensen en behoeften van de doelgroep ten aanzien van de Facebookpagina van de gemeente Haarlemmermeer, teneinde een communicatieadvies te geven aan de gemeente Haarlemmermeer.

Soort object
Bachelorscriptie
Taal
Nederlands
Datum
2018-01-08
Plaats
Leiden
Uitgever
Hogeschool Leiden
Instelling
Gemeente Haarlemmermeer
Waardering
0 Sterren (0)
Formaat
application/pdf
Rechten
Deel dit document
Share

Waardeer

Vooraf:

De HBO Kennisbank geeft gebruikers de mogelijkheid om te reageren op de inhoud van de website met als doel het stimuleren van en het uitwisselen en voortbouwen op kennis. De HBO Kennisbank behoudt zich het recht voor om teksten op de site aan te passen of te verwijderen.

Het adres wordt niet weergegeven
Geef een waardering *
Neem de code over
* Verplichte velden