Broodverspilling tegengaan
hoe we beter kunnen aansluiten bij en leren van andere doelgroepen dan de 'gemiddelde Nederlander'Broodverspilling tegengaan
hoe we beter kunnen aansluiten bij en leren van andere doelgroepen dan de 'gemiddelde Nederlander'Samenvatting
In Nederland wordt in de gehele voedselketen jaarlijks 2 miljard kilo voedsel verspild. De verspilling binnen huishoudens ligt op meer dan 33 kilo per persoon per jaar. We weten dat daadwerkelijke verspilling afhangt van verschillende factoren. Gezinnen met kinderen verspillen bijvoorbeeld relatief meer. Maar niet alle doelgroepen zijn goed in beeld. Dit rapport beschrijft hoe mensen met een Surinaamse achtergrond naar verspilling kijken, en welke manieren zij hebben om verspilling te verminderen. Het onderzoek richt zich specifiek op brood.
Organisatie | Aeres Hogeschool |
Lectoraat | Stedelijke Voedselvraagstukken |
Jaar | 2024 |
Type | Rapport |
Taal | Nederlands |