De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Deel deze publicatie

De Resistance to Meat Reduction Scale

inzicht in weerstand tegen minder vlees bij mbo-studenten

Open access

De Resistance to Meat Reduction Scale

inzicht in weerstand tegen minder vlees bij mbo-studenten

Open access

Samenvatting

De Resistance to Meat Reduction Scale (RMRS) is een vragenlijst die ontwikkeld is om verschillende vormen van psychologische weerstand tegen vleesvermindering te meten. Kennis over deze weerstand biedt aanknopingspunten voor effectieve interventies om vleesreductie te stimuleren.De RMRS onderscheidt vijf typen subschalen die elk een bepaald type weerstand meet: Reactance, Skepticism, Inertia, Social Validation en Psychological Distance. Binnen het MAP-project is de RMRS toegepast onder 124 mbo-studenten om hun gevoelens van weerstand ten opzichte van minder vlees eten te onderzoeken. Juist mbo-studenten vormen een relevante doelgroep voor toekomstig duurzaam eetgedrag.

Organisatie
Lectoraat
Jaar2025
Type
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk